Naujienos

Kalėdinių vakarėlių karštinė: maisto gausą keičia kokybė ir subtili estetika

2015-12-15


„Ir ne tik įmonės, - pastebi profesionalus maisto technologas Vladislovas Judickis. - Kamerinius vakarus šeimos ar draugų rate vis dažniau ruošia visuomenėje gerai žinomi verslininkai ir politikai. Kokybiškas maistas, profesionalus jo pateikimas ir aukščiausio lygio aptarnavimas jiems ypatingai svarbūs.“
 
Tortas praranda populiarumą
Maistą šventėms tiekiančioje bendrovėje „Pontem“ besidarbuojantis specialistas pasakoja, kad pasirengimą kalėdiniam periodui pradeda dar lapkritį.  Šios bendrovės kūrybinė „Myls banketai“ maisto technologų grupė bene mėnesį planuoja, kuo nustebinti savo klientus šiais metais ir kaip išsiskirti šventiniame šurmulyje.
 
„Šventiniu laikotarpiu aptarnaujame apie du šimtus renginių. Siekiame, jog kiekvienas būtų kitoks, išskirtinis. Sau keliame aukščiausius reikalavimus, - pastebi V. Judickis. – Turime nemažai nuolatinių klientų, kuriuos kasmet norime maloniai nustebinti.“
 
Anot specialisto, paskutiniaisiais metais Lietuvos šventiniuose vakarėliuose įsivyravo europietiška virtuvė. Čia tikrai nerasite šaltienos, cepelinų ar baltos mišrainės. Tradiciniai tortai su įmonės logotipu, prismaigstyti fejerverkais irgi vis mažiau populiarūs.
 
„Tortą pakeitė elegantiški, miniatiūriniai konditeriniai gaminiai. Juos ir patiekti galima daug įdomiau. Įsivaizduokite, kokį įspūdį padaro 2-3 metrų aukščio piramidė iš elegantiškai papuoštų vieno kąsnio desertų,  įvežama vakaro pabaigoje į pobūvio salę“, - pastebi V. Judickis.
 
Alkoholio suvartojama mažiau
Tradicinis įmonės kalėdinio vakarėlio stalas Lietuvoje, pasak bendrovės „Pontem“ specialisto, išties gausus.  Patiekiami tiek šalti ir karšti užkandžiai, tiek pagrindiniai patiekalai ir, aišku, desertas. Skiriasi tik maisto pateikimo būdai.
 
„Užsienio kapitalo įmonės dažniau renkasi laisvą, švediško stalo principą. Čia ir atmosfera laisvesnė. Labiau orientuota į bendravimą. Žmonės susirenka ne pavalgyti, o pabūti ir atsipalaiduoti kartu, - pasakoja bendrovės „Pontem“ gamybos specialistas V. Judickis. – Tačiau būna ir oficialesnių renginių, kur valgoma prie baltomis staltiesėmis padengtų stalų su aptarnaujančiu personalu.“
 
Neatsiejama šventės dalis yra alkoholis. Tačiau bėgant metams jo kiekis mažėja, o stipriuosius gėrimus keičia vynas. Gana dažnai į pobūvius kviečiamas somelje, rengiamos viskio ar šampano degustacijos.
 
„Prie maisto dažniausiai patiekiamas vynas, vėliau gurkšnojamas brendis ar viskis.  Degtinės prašoma labai retais atvejais“, - sako V. Judickis.
 
Estetika ir kokybė
Įmonių kalėdiniai vakarėliai, pasak „Pontem“ specialisto, dažniausiai rengiami vėlyvą popietę ar vakarais. Jų metu ne tik vaišinamasi maistu ir gėrimais. Nemažai investuojama ir į šventinę programą, atidžiai renkamasi pobūvio vieta, ji atitinkamai puošiama. 
 
„Vis daugiau dėmesio skiriama estetikai. Žmonių skonis išties darosi subtilesnis.  Jau neberasite ant stalų įmantrių, gulbės formos servetėlių, - šypsosi V. Judickis. - Gausius ir sudėtingus papuošimus keičia estetiški ir stilingi elementai. Jų nedaug. Šiuo metu labai populiarios gėlės.“
 
Savotiškas minimalizmas būdingas ir renkantis patiekalus. Prioritetas teikiamas kokybiškiems maisto produktams. Jų gali būti mažiau, bet aukščiausios rūšies, pagamintų pagal specialią receptūrą ar įdomiai serviruotų. 
 
„Aišku, daug kas priklauso nuo skiriamų lėšų. Tačiau net ir su pakankamai nedideliu biudžetu galima surengti išskirtinę šventę. Praktika rodo, kad mažesnių įmonių šventės dažnai būna šiltesnės ir įdomesnės“, - pastebi „Pontem“ specialistas.  
 
Pasakodamas apie besikeičiančia kalėdinių vakarėlių kultūrą Lietuvoje, V. Judickis užsimena ir apie privačias, šeimos šventes.
 
Atidarius prabangaus namo duris
„Pontem“ specialistams per Kalėdas ne kartą teko suktis turtingų ir žymių žmonių virtuvėje. Šventiniu metu į savo privačią erdvę įsileidžianti aukštuomenė tikisi aukščiausio profesionalumo lygio, kruopštumo ir išskirtinės kokybės.
 
„Tradicija samdyti profesionalus kamerinėms, šeimos šventėms atsirado prieš bene trejus metus. Iki tol mūsų paslaugų prireikdavo nebent didesniems renginiams – vestuvėms ar jubiliejams. Manau, kad tai aukštesnės erudicijos, kultūros požymis“, - pastebi bendrovės „Pontem“ technologas.
 
Aukštuomenės kalėdiniai pietūs ar vakarienė rengiamos namuose. Svečių daug nekviečiama. Dažniausiai tik šeima ir artimiausi giminaičiai ar draugai. Ne daugiau 10 – 12 asmenų. Kokybiškas maistas, subtilus stalo serviravimas ir puošyba, patyręs aptarnaujantis personalas  – pagrindiniai keliami reikalavimai.
 
Šalia, bet nematomi
Bendrovės „Pontem“ specialistas pastebi, kad ir čia dominuoja minimalizmas, subtilumas. Užsakovai dažniausiai labai tiksliai žino ko nori. Jokių pjaustytų mėsų, mišrainių ar torto.  Dažnu atveju tai vieno kąsnio šalti ir karšti užkandžiai, kuriuos paprasta skanauti ir tuo pačiu bendrauti. 
 
„Pagrindiniam patiekalui dažniausiai tiekiama, taip vadinama, vieno gabalo mėsa. Net paprasčiausias paukštis atrodo kitaip, kai ant stalo patiekiamas nesupjaustytas. Be to, taip ruošiama mėsa būna daug skanesnė, sultingesnė. Tada jau aptarnaujantis personalas profesionaliai ją išpjausto ir padalina svečiams“, - pasakoja V. Judickis.
 
Maisto kokybė turi būti nepriekaištinga. Maistą patiekia aptarnaujantis personalas, kuriam, beje, taip pat keliami nemaži reikalavimai.
 
„Mes turime būti nematomi, bet visada šalia. Laiku paduoti ir paimti. Be to, nieko negirdėti ir nematyti. Šeimos pokalbiai nėra skirti mūsų ausims, - darbo subtilybes atskleidžia V. Judickis.
 
Paklaustas, ar ramios Kalėdos be rūpesčių virtuvėje brangios, „Pontem“ specialistas susimąsto. Reikia įvertinti virėjo, aptarnaujančio personalo darbą ir patiekalams naudojamų produktų kainą. Viskas priklauso nuo jūsų pageidavimų.

Profesionalios maitinimo paslaugos pobūvių, priėmimų, švenčių metu
Vaišės ruošiamos metiniams įmonių renginiams, protokoliniams pobūviams, banketams, furšetams, konferencijų kavos pertraukėlėms, šeimos, giminės susibūrimams, bei kitoms šventėms. Bendrovė „Pontem“  siūlo maitinimo paslaugas pobūviams nuo 10 iki 500 žmonių.

 
2016-12-19

„Myls banketai“ prisidėjo prie Tarptautinės neįgaliųjų žmonių dienos paminėjimo

2016 m. gruodžio 1 d. Lietuvos nacionalinėje filharmonijoje įvyko graži šventė – Tarptautinė neįgaliųjų žmonių dienos paminėjimas „Esame drauge“ – taip konceptualiai vadinosi koncertas, kurio pirmojoje dalyje pasirodė Lietuvos aklųjų ir silpnaregių sąjungos nariai, o šventę vainikavo ansamblio „Lietuva“ programa „Gražiausi jubiliejinio koncerto fragmentai“.


Plačiau >

2016-11-09

Filmo premjeros apie K. Grinių svečius aptarnavo „Myls banketai“

2016 m. Lapkričio 7 d. įvyko dokumentinio filmo premjera apie vieną pirmųjų šalies demokratų, gydytoją, knygnešį, publicistą, trečiąjį Lietuvos Respublikos prezidentą – Kazį Grinių. Filmas skiriamas 150-osioms K. Griniaus gimimo metinėms, kurias minėsime gruodžio 17 d.

Plačiau >

2016-11-08

„Sveikatiados“ konferencijos dalyvius maitino „Myls banketai“

2016 m. lapkričio 4 d. Lietuvos Respublikos Seimo konferencijų salėje, Vilniuje vyko Respublikinės programos „Sveikatiada“ konferencija. Konferencija buvo skirta ugdymo įstaigų vadovams, pedagogams, visuomenės sveikatos priežiūros specialistams.


Plačiau >

2016-08-30

Plečiame veiklą, todėl kviečiame kūrybingus, atsakingus, nebijančius iššūkių asmenis prisijungti prie mūsų kolektyvo!

 Jei tau patinka projektų planavimas ir įgyvendinimas, renginių organizavimas, biudžetų sudarymas, komandos darbo priežiūra, nuolatinės komunikacijos su klientais palaikymas, derybos su tiekėjais, ataskaitų ruošimas, ir tu turi aukštąjį išsilavinimą, organizacinio darbo patirties bei galimybę dirbti lanksčiai esant skubiems terminams-kviečiame tave tapti mūsų renginių organizavimo vadybininku!

Plačiau >

2016-07-27

Lietuvos Respublikos ambasadorių, reziduojančių užsienio valstybėse, kasmetiniam suvažiavimui- pusryčiai Seime

2016 m. liepos 20-22 d. Vilniuje vyko Lietuvos Respublikos ambasadorių, reziduojančių užsienio valstybėse, kasmetinis suvažiavimas. Užsienio reikalų ministerijoje buvo rengiamos sesijos, skirtos ekonominei diplomatijai, Lietuvos ekonomikos padėčiai apžvelgti. Vyko susitikimai su Vadovų klubų tinklo nariais, Vilniaus, Kauno ir Klaipėdos merais. Ministerijoje buvo atidaryta paroda „Uosto direkcijai 25.




Plačiau >

2015-12-15

Kalėdinių vakarėlių karštinė: maisto gausą keičia kokybė ir subtili estetika

Furšetai, banketai, kalėdiniai vakarėliai ar šventiniai pietūs.... Gruodžio pirmosiomis dienomis startavęs kalėdinių pobūvių maratonas nusitęsia iki pat sausio pabaigos. Ir pamirškite vieno kąsnio užkandžius. Tai metas, kai įmonės rodo išskirtinį dosnumą savo darbuotojams, klientams ar partneriams.
 

Plačiau >

2015-09-15

Pasaulio sveikatos organizacijos Europos regiono biuro 65-osios sesijos metu „Myls banketai“ vaišės

2015 m. rugsėjo 14 - 17 d. Pasaulio sveikatos organizacijos (PSO) Europos regiono komitetas, formuojantis Europos regiono sveikatos politiką, savo 65-ąją sesiją pirmą kartą surengė Vilniuje, Lietuvos parodų ir kongresų rūmuose LITEXPO.

Plačiau >

2015-01-21

LRT auksinių bičių apdovanojimai ir Myls banketų vaišės

2015 01 21 Lietuvos nacionalinis radijas ir televizija (LRT) jau 14–ąjį kartą pagerbė geriausius laidų rengėjus. Jiems įteiktos skulptoriaus Romo Kvinto sukurtos Auksinės bitės statulėlės. Iškilminga ceremonija vyko Vilniaus rotušėje, o iškilmingas vaišes svečiams ruošė „Myls banketai“.

Plačiau >

2014-11-12

Mylsbanketai - profesionalios maitinimo paslaugos – ypač profesionaliai paruoštas maistas

Profesionalios maitinimo paslaugos neretam žmogui vis dar atrodo bevertės, juk kiekvienoje situacijoje galima rasti puikią šeimininkę, galinčią paruošti puikiausius patiekalus, tačiau kodėl gi vienas ar keli žmonės turėtų būti atskirti nuo šventės ir užsiimti sukinėjimusi virtuvėje? Daug parankiau yra pasikviesti profesionalus, kurie ne tik pakeis šiuos žmones, bet ir maistą paruoš ypač profesionaliai, atsižvelgdami į šventės dalyvių skaičių, pačią šventę ar kitą esamą situaciją.

Plačiau >

2014-11-12

Įmonių ar organizacijų pobūviai - klientais besirūpinančios įmonės įvaizdis

Ne paslaptis, kad dauguma įmonių, organizacijų ar net bendraminčių asociacijų organizuoja įvairius pobūvius. Tokie pobūviai gali turėti daugybę prasmių bei priežasčių. Vieniems šie renginiai yra puiki proga pabendrauti su kolegomis, kurie sutinkami tik oficialioje aplinkoje, kitiems – galimybė geriau pažinti savo verslo partnerius ar investuotojus, dar kiti tokiu būdu stiprina savo ir klientų bendravimą, primena apie save ir sukuria dosnios, klientais besirūpinančios įmonės įvaizdį. Akivaizdu, kad įmonių, organizacijų pobūviai yra naudingi bei gali turėti daugybę versijų, kurios naudingos vienai ir kita pusei.

Plačiau >

2014-06-02

NATO Parlamentinės Asamblėjos nariams – lietuviški produktai

Gegužės 30– birželio 1 d. Lietuvos Respublikos Seime vyko NATO Parlamentinės Asamblėjos (NATO PA) pavasario sesija. 500 dalyvių iš 28 NATO valstybių narių, NATO PA asocijuotų narių, regioninių partnerių, delegacijų  iš Europos Parlamento, įvairių tarptautinių organizacijų svarstė aktualius transatlantinio saugumo klausimus, todėl labai svarbu buvo suteikti galimybę dalyviams pasistiprinti neatsitraukiant nuo darbų.


Plačiau >

2014-05-23

„Myls banketai“ patiekalai tarptautinės konferencijos „Aplinkos inžinerija“ svečiams

Gegužės 22–23 d. Vilniaus Gedimino technikos universitete vykusioje 9-ojoje tarptautinėje konferencijoje „Aplinkos inžinerija“ „Myls banquet“ komanda vaišino 350 renginio svečių bei dalyvių per kavos pertraukėles ir neleido likti alkaniems pietų metu. 

Plačiau >

2014-04-25

Aido Reklio gimtadienyje – „Myls banketai“ vaišės

Daugkartinis dailiojo čiuožimo čempionas Aidas Reklys balandžio 25 d. draugus ir pramogų pasaulio žvaigždes sukvietė į Vilniaus naktinį klubą „One Two“, kur ne tik linksmai atšventė 32-ąjį gimtadienį, bet ir ant ledo pristatė savo sportinių drabužių kolekciją. Ją išbandė A. Reklio draugai ir profesionalūs čiuožėjai. O po tokio energingo pasirodymo reikėjo ir pasistiprinti.

Plačiau >

2014-04-08

„Myls banketai“ maitino ES parlamentų pirmininkų konferencijos dalyvius

Balandžio 6–8 d. LR Seime vyko itin svarbus Europai renginys – Europos Sąjungos parlamentų pirmininkų konferencija – paskutinis ir vienas iš didžiausių Lietuvos pirmininkavimo Europos Sąjungos Tarybai parlamentinio matmens renginių. Lietuvos pirmininkavimo metu "Myls banquet“ rūpinosi ne vieno renginio maistu, todėl ir šįkart buvo pakviesti pasirūpinti svečiais. Iš įvairių šalių atvyko apie 250 svečių, dalyvavo net 60 itin aukšto rango politikai. 

Plačiau >

2013-10-18

Iškilmingai progai – ypatingos vaišės

"Myls banquet" komanda turėjo ypatingą galimybę dar kartą pademonstruoti savo sugebėjimą lanksčiai prisitaikyti prie netradicinių užsakovo pageidavimų.


Plačiau >

2013-09-09

Utenos gimtadienio šventėje – ypatingai skanus maistas

Šiemet "Myls banquet" turėjo išskirtinę galimybę prisidėti prie gimtadienio sveikinimų Utenos miestui. Rugsėjo 5–7 d. vykusių renginių metu maitinome Utenos miesto valdžios atstovus, svečius iš Lenkijos, Baltarusijos, Švedijos, taip pat sportininkus ir kitus iškilius miestelėnus. Kol miesto gyventojai linksminosi ir skandavo: „Utena – laimės miestas!“, mūsų įmonė rūpinosi švenčiančiaisiais net 4 skirtingose miesto vietose. 



Plačiau >

2013-08-09

Iškilmėms Kėdainiuose – gurmaniški „Myls banketai“ patiekalai

2013 m. rugpjūčio 9 d. tapo įsimintina ne tik Kėdainiams, bet ir mums, "Myls banketai" komandai. Šią dieną AB „Lifosa“ kėdainiečiams padovanojo unikalią dovaną – iškilmingo renginio metu Kėdainių rajono savivaldybei buvo perduotas apie 20 mln. litų kainavęs sporto ir pramogų kompleksas Kėdainių arena. Mūsų bendrovei teko garbė organizuoti šventinę vakarienę 300 išskirtinių vakaro dalyvių ir 15 ypač garbingų VIP svečių, spaudos konferencijos dalyvių.


Plačiau >